Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Οι τελετές τηςάνοιξης...

Για όσους ενδιαφέρονται...

Ανοικτή πρόσκληση
Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης
Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και το Φεστιβάλ Fringe απευθύνουν σε καλλιτέχνες όλων των τεχνών –θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, video–ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης.
Η διοργάνωση Flower/Power : Οι τελετές της άνοιξης αποτελεί πρόταση για την επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας στις προεόρτιες εκδηλώσεις της Μασσαλίας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013 και θα παρουσιαστεί σε τρεις χρόνους:
- 15 Μαΐου στο Ίδρυμα Κακογιάννη (υπόκειται στην τελική έγκριση του Ιδρύματος)
- 16-21 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Fringe
- 15 Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία (υπόκειται στην τελική έγκριση της Μασσαλίας)

• Στόχος και περιγραφή της διοργάνωσης
Η διοργάνωση Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης είναι ένα πολυσυμμετοχικό, διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει τριπλό στόχο:
- Την καλλιέργεια συλλογικότητας μεταξύ καλλιτεχνών διαφορετικών πεδίων και την ανάπτυξη συμμετοχικών έργων.
- Την επαφή νέων καλλιτεχνών με μορφές γνώσης που αφορούν τις παραδοσιακές τελετές της άνοιξης και ειδικότερα με τις τελετές, τις σκηνογραφίες και τις ενδυμασίες που σχετίζονται με τα λουλούδια.
- Την παραγωγή συμμετοχικών έργων που θα αναβιώσουν τις παραδοσιακές τελετές και μορφές γνώσης με καλλιτεχνικά και κοινωνικά σύγχρονους όρους.
Η προετοιμασία της διοργάνωσης θα αναπτυχθεί σε τρεις χρόνους:
- Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 17 Ιανουαρίου 2010
- Από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου θα διοργανωθούν εργαστήρια και σεμινάρια στα οποία ανθρωπολόγοι, λαογράφοι, επαγγελματίες και φορείς παραδοσιακής γνώσης θα διδάξουν στους καλλιτέχνες στοιχεία του γνωστικού τους αντικειμένου. Κατά το ίδιο διάστημα, οι καλλιτέχνες που θα έχουν επιλεγεί θα αναπτύξουν την ιδέα του συγκεκριμένου έργου που θα συγκροτήσουν σε δεύτερο χρόνο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και των σεμιναρίων θα επιχειρηθεί η διερεύνηση νέων τρόπων έκφρασης που όχι μόνον θα εμπλουτίζουν την παράδοση αλλά και θα την καθιστούν αισθητικά και κοινωνικά λειτουργική.

- Από την 16η Μαρτίου έως την 1η Μαΐου οι καλλιτέχνες θα συγκροτήσουν το έργο τους, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τονίζεται ότι επιδίωξη του προγράμματος Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης είναι η συγκρότηση ενός συλλογικού έργου που θα περιλαμβάνει συμμετοχές και συμβολές από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία. Μεμονωμένα έργα ωστόσο που θα λειτουργούν ενταγμένα σε μια ευρύτερη σκηνοθεσία είναι καθόλα εντός των στόχων του προγράμματος.


• Παροχές προς τους καλλιτέχνες
Το Φεστιβάλ Fringe προσφέρει στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης τις εξής παροχές:
- Στοιχειώδη υποδομή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση των εργαστηρίων και των σεμιναρίων.
- Τον πολυχώρο επί της οδού Βρυσακίου στην Πλάκα τόσο για τη διοργάνωση των εργαστηρίων και των σεμιναρίων όσο και για την προετοιμασία των έργων.
- Επικοινωνιακή κάλυψη και επαφή με τους εκπροσώπους του τύπου.
- Συντονισμό των απαραίτητων δράσεων σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του έργου.

• Υποβολή αιτήσεων και επιλογή καλλιτεχνών
Οι αιτήσεις συμμετοχής στη διοργάνωση Flower/Power: Οι τελετές της άνοιξης θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου στην διεύθυνση flowerpower@sinthesis.gr. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να απευθύνετε και τυχόν ερωτήσεις σας σχετικά με την ανοιχτή πρόσκληση.
Η επιλογή των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα γίνει από την ομάδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Fringe.

1 σχόλιο: