Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εργαστήριο Σκηνογραφίας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ 
www.mariachaniotaki.gr
Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη, Σεμέλης 24-26, Αθήνα (σταθμός μετρό Μέγαρο Μουσικής) ,Τηλ.210 6728936, 6945285642, email: mxan62@otenet.gr
website: www.mariachaniotaki.gr


Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη
Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας-ένα Εργαστήριο για την Τέχνη λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία το Εργαστήριο για την Τέχνη.
Το Εργαστήριο για την Τέχνη έχει στόχο την προσέγγιση της Τέχνης μέσα από την δημιουργία υλικού πάνω σε μια ιδέα που δημιουργείται και εξελίσσεται από τον ίδιο το σπουδαστή.
Το πρόγραμμα αυτού του Εργαστηρίου δίνει τις ευκαιρίες για έρευνα και συζήτηση καλλιεργώντας το ενδιαφέρον και την εκτίμησή της δημιουργικής διαδικασίας, διευρύνοντας το ενδιαφέρον για τη σύγχρονη τέχνη.

Το πρακτικό μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει σχέδια, τρισδιάστατες κατασκευές, κείμενα ,video, collages ,μακέτες κ.α.
Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας του εργαστηρίου μπορεί να ολοκληρωθεί με Ατομική Έκθεση του σπουδαστή η με άλλους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης (Performance ,Video, Εικαστική Κατασκευή (Installation) κ.ά)

Το εργαστήριο έχει διάρκεια ενός Ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριος 2010- Ιούνιος 2011) και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ηθοποιούς, χορευτές, σκηνογράφους, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες ,εκπαιδευτικούς κ.ά.)

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους του Εργαστηρίου Video (συχνά σπάνιο υλικό), Βιβλιογραφία κλπ από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Το Εργαστήριο κατά την διάρκεια του έτους επισκέπτονται επαγγελματίες συνεργάτες ( για συζήτηση σε θέματα όπως Μουσική και Σύνθεση, Video Art, Σώμα και Χώρος, παρουσίαση μιας εργασίας σε μια Αίθουσα Τέχνης κ.α.)

Θέματα του Εργαστηρίου είναι:
Performance Art (space/time Art) ,Installation Art, Video Art
Περί Τέχνης, η εικόνα και το Βλέμμα ,ο χρόνος στην Τέχνη
η Ποιητική του Χώρου , η κίνηση (το σώμα και ο χώρος)
η Μουσική Ποιητική κ.α.

Έναρξη Εργαστηρίου : Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητο να προηγηθεί συνέντευξη(interview)Το όριο των συμμετεχόντων στο Εργαστήριο είναι ιδιαίτερα περιορισμένο. . Έναρξη εγγραφών 20 Αυγούστου 2010

Πληροφορίες: Μαρία Χανιωτάκη (Σκηνογράφος ΜΑ – Εικαστικός)
τηλ.: 2106728936, 6945285642
email: marxa@otenet.gr

Πληροφορίες για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.mariachaniotaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου